Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

29.09 - 03.10.2025 

Poniedziałek 29.09.2025 

Śniadanie:
Kawa z mlekiem, chleb kurowicki z masłem, szynka z liściem, sałata, pomidor, szczypior. Herbata z cytryną.  Zawiera alergeny: 1,7.

Obiad:
Zalewajka z białą kiełbasą i z ziemniakami. Pierogi z serem, sałatka owocowa. Kompot. Zawiera alergeny: 9,1,3,7.

Podwieczorek:
Mus owocowy, ciastko. Herbata z cytryną. Zawiera alergeny: 1,7.

Wtorek 30.09.2025

Śniadanie:
Herbata z cytryną, chleb pokrzywowy z masłem, ser żółty, papryka. Zawiera alergeny: 1,7.

Obiad: 
Krupnik ryżowy. Ziemniaki, bitki wołowe w sosie własnym, surówka z buraka i marchewki. Kompot. Banan. Zawiera alergeny: 1,9.

Podwieczorek:
Chałka z masłem, jogurt owocowy. Zawiera alergeny: 1,7,3.

Środa 01.10.2025 

Śniadanie:
Chleb dworski z masłem, jajko gotowane, sałata, rzodkiewka. Zawiera alergeny: 1,7,3.

Obiad:
Rosół z makaronem. Ziemniaki, filet z kurczaka panierowany, fasolka szparagowa. Kompot. Zawiera alergeny: 1,7,9,3.

Podwieczorek:
Chleb dworski z masłem, polędwica sopocka, sałata, papryka. Herbata z cytryną. Zawiera alergeny: 1,7.

Czwartek 02.10.2025 

Śniadanie:
Musli z mlekiem. Bułka kajzerka z masłem i miodem. Kalarepka. Zawiera alergeny: 1,7,3.

Obiad:
Marchewkowa z ziemniakami. łazanki z mięsem i kapustą kiszoną. Kompot. Jabłko. Gruszka. Zawiera alergeny: 9,3,7.

Podwieczorek:
Mięta, Chleb kurowicki z masłem, pasta z tuńczyka, ogórek kiszony. Zawiera alergeny: 1,7, 4.

Piątek 03.10.2025 

Śniadanie: Kawa z mlekiem. Chleb graham, szynka konserwowa, papryka. Zawiera alergeny 1,7.

Obiad:
Jarzynowa z ziemniakami. Kasza gryczana, gulasz wieprzowy, surówka z selera i ananasa. Kompot. Śliwka. Zawiera alergeny: 9,7,4.

Podwieczorek:
Serek danio, rogal z masłem.. Zawiera alergeny: 1,7.


  • Pięciodniowy jadłospis jest wywieszany do wglądu na tablicy ogłoszeń.
  • Posiłki są przygotowywane zgodnie z normami żywieniowymi opracowanymi dla dzieci  3-6 letnich.
  • Personel kuchenny oraz dyrektor przedszkola dbają o prawidłowość kaloryczną i walory smakowe oraz o higienę w procesie technologicznym przygotowywanych posiłków.
  • Poniżej przedstawiamy najczęściej spotykane alergeny pokarmowe. W celu ułatwienia dla Państwa informacji do każdego alergenu została przypisana cyfra porządkowa, symbolizująca występujący w potrawie alergen. Cyfry porządkowe również zostały umieszczone w jadłospisie.


Alergeny

  1. gluten–zboża
  2. skorupiaki
  3. jaja
  4. ryby
  5. orzeszki ziemne
  6. soja
  7. laktoza–mleko
  8. orzechy
  9. seler
  10. gorczyca
  11. nasiona sezamu
  12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg
  13. łubin
  14. mięczaki

Źródło: Rozporządzenie Unii Europejskiej numer 1169/2011