Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

27.10 - 31.10.2025 

Poniedziałek 27.10.2025 

Śniadanie:
Płatki owsiane z mlekiem, rogal z masłem z masłem i dżemem. Herbata z cytryną.   Marchewka. Zawiera alergeny: 1,7

Obiad:
Zupa dyniowa krem z groszkiem ptysiowym. Ziemniaki, karczek w sosie musztardowo- miodowym, surówka z selera i ananasa. Kompot. Zawiera alergeny: 9,1,3,7

Podwieczorek:
Herbata owocowa. Chleb kurowicki z masłem, ser żółty, papryka. Jabłko. Zawiera alergeny: 1,7

Wtorek 28.10.2025 

Śniadanie:
Herbata z cytryną. Chleb pokrzywowy z masłem, szynka na sałacie, rzodkiewka. Zawiera alergeny: 1,7

Obiad:
Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami. Spaghetti z mięsem i warzywami, posypany żółtym serem. Sok owocowy. Banan. Zawiera alergeny: 1,9

Podwieczorek:
Jogurt owocowy, pączek. Zawiera alergeny: 1,7,3

Środa 29.10.2025 

Śniadanie:
Kakao z mlekiem. Bułka kajzerka z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, rzodkiewka. Zawiera alergeny: 1,7,3

Obiad:
Pomidorowa z makaronem. Ziemniaki, filet z kurczaka w panierce, kalafior. Kompot.  Mandarynka. Zawiera alergeny: 1,7,9,3

Podwieczorek:
Mięta z cytryną. Chleb pokrzywowy z masłem, pasta z makreli wędzonej, ogórek kiszony. Zawiera alergeny: 1,7

Czwartek 30.10.2025 

Śniadanie:
Kawa z mlekiem. Chleb graham, jajecznica ze szczypiorkiem .Zawiera alergeny: 1,7,3

Obiad:
Barszcz czerwony z ziemniakami. Kluski śląskie z dziurką, gulasz wieprzowy, kapusta kiszona zasmażana. Kompot. Winogrono. Zawiera alergeny: 9,3,7

Podwieczorek:
Herbata owocowa. Chleb kurowicki z masłem, wędlina na sałacie, ser mocarella pomidor cherry, papryka żółta.   Zawiera alergeny: 1,7, 4

Piątek 31.10.2025

Śniadanie:
Kakao z mlekiem. Chleb dworski z masłem, szynka konserwowa na sałacie, pomidor cherry, papryka. Zawiera alergeny 1,7

Obiad:.
Pieczarkowa z makaronem. Ziemniaki, ryba smażona, surówka z ogórka kiszonego i marchewki.  Kompot. Gruszka. Zawiera alergeny: 1,9,7,4

Podwieczorek:
Herbata owocowa, angielka z masłem, pasztet z żurawiną, papryka żółta. Zawiera alergeny: 1,7, 3


  • Pięciodniowy jadłospis jest wywieszany do wglądu na tablicy ogłoszeń.
  • Posiłki są przygotowywane zgodnie z normami żywieniowymi opracowanymi dla dzieci  3-6 letnich.
  • Personel kuchenny oraz dyrektor przedszkola dbają o prawidłowość kaloryczną i walory smakowe oraz o higienę w procesie technologicznym przygotowywanych posiłków.
  • Poniżej przedstawiamy najczęściej spotykane alergeny pokarmowe. W celu ułatwienia dla Państwa informacji do każdego alergenu została przypisana cyfra porządkowa, symbolizująca występujący w potrawie alergen. Cyfry porządkowe również zostały umieszczone w jadłospisie.


Alergeny

  1. gluten–zboża
  2. skorupiaki
  3. jaja
  4. ryby
  5. orzeszki ziemne
  6. soja
  7. laktoza–mleko
  8. orzechy
  9. seler
  10. gorczyca
  11. nasiona sezamu
  12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg
  13. łubin
  14. mięczaki

Źródło: Rozporządzenie Unii Europejskiej numer 1169/2011