Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

30.06 - 04.07.2025

Poniedziałek 30.06.2025 

Śniadanie: 
Angielka z masłem, serkiem kanapkowym Almette, czerwona papryka. Kawa zbożowa kokosowa. Herbata z cytryną. Zawiera alergeny: 1, 7.

Obiad:
Zupa pieczarkowa z makaronem świderki i śmietaną. Ziemniaki, kotlet schabowy w panierce, sałata lodowa z pomidorkami koktajlowymi, serem feta, świeżym ogórkiem i oliwą z oliwek. Truskawki. Sok żurawinowy. Zawiera alergeny: 1, 3, 7, 9.

Podwieczorek:
Chleb pokrzywowy z masłem, sałatą, kiełbasą szynkową i rzodkiewką. Herbata żurawinowa.  Zawiera alergeny: 1, 7.

Wtorek 01.07.2025

Śniadanie:
Płatki miodowe z mlekiem. Angielka z masłem, sałatą, schabem w papryce i świeżym ogórkiem. Herbata z cytryną. Zawiera alergeny: 1, 7.

Obiad:
Barszcz biały z ziemniakami i kiełbaską. Ryż z polewą jogurtowo - jagodową. Arbuz. Zawiera alergeny: 7.

Podwieczorek:
Baton twarogowy truskawkowy w białej czekoladzie 40 g. Chałka z masłem. Słonecznik. Herbata malinowa. Zawiera alergeny: 1, 7.

Środa 02.07.2025

Śniadanie:
Bułka razowa z masłem, sałatą, szynką konserwową i rzodkiewką. Kawa zbożowa. Herbata z cytryną. Zawiera alergeny: 1, 7.

Obiad:
Rosół z makaronem. Ziemniaki, pulpety mięsne w sosie pomidorowym, ogórek kiszony. Banan. Kompot owocowy. Zawiera alergeny: 1, 3, 9.

Podwieczorek:
Chleb Kurowicki z masłem, sałatą, serkiem kanapkowym paprykowy w plastrach i świeżym ogórkiem. Zawiera alergeny: 1, 7.

Czwartek 03.07.2025 

Śniadanie:
Chleb Graham z masłem, sałatą, szynką Krzysia, pomidorem i szczypiorkiem. Kakao. Herbata z cytryną.  Zawiera alergeny: 1, 3, 7.

Obiad:
Krupnik z kaszy jęczmiennej. Ziemniaki, kotlety szu szu, surówka z marchewki i jabłka. Brzoskwinia ufo. Kompot owocowy. Zawiera alergeny: 1, 3, 7, 9, 10, 12.

Podwieczorek:
Jogurt pitny owoce leśne 250 g. Angielka z masłem. Słupki marchewki. Herbata zielona. Zawiera alergeny: 1, 7.

Piątek 04.07.2025 

Śniadanie: Płatki Lion z mlekiem. Angielka z masłem i dżemem truskawkowym. Daktyle. Herbata z cytryną. Zawiera alergeny: 1, 7, 12.

Obiad: Zupa krem dyniowa z groszkiem ptysiowym, ziemniakami i śmietaną. Makaron świderki z białym serem i cynamonem. Marchewka. Arbuz. Kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: 1, 3, 7, 9.

Podwieczorek: Chleb dworski z masłem, sałatą, mini kielbaski śląskie na ciepło, ogórek kiszony i keczup. Herbata biała jaśminowa. Zawiera alergeny: 1, 7.


  • Pięciodniowy jadłospis jest wywieszany do wglądu na tablicy ogłoszeń.
  • Posiłki są przygotowywane zgodnie z normami żywieniowymi opracowanymi dla dzieci  3-6 letnich.
  • Personel kuchenny oraz dyrektor przedszkola dbają o prawidłowość kaloryczną i walory smakowe oraz o higienę w procesie technologicznym przygotowywanych posiłków.
  • Poniżej przedstawiamy najczęściej spotykane alergeny pokarmowe. W celu ułatwienia dla Państwa informacji do każdego alergenu została przypisana cyfra porządkowa, symbolizująca występujący w potrawie alergen. Cyfry porządkowe również zostały umieszczone w jadłospisie.


Alergeny

  1. gluten–zboża
  2. skorupiaki
  3. jaja
  4. ryby
  5. orzeszki ziemne
  6. soja
  7. laktoza–mleko
  8. orzechy
  9. seler
  10. gorczyca
  11. nasiona sezamu
  12. dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg
  13. łubin
  14. mięczaki

Źródło: Rozporządzenie Unii Europejskiej numer 1169/2011